Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NovostiPastoral mladih

Krizmanici iz Galižane pobjednici turnira u Bjelovaru

Krizmanici iz Župe sv. Roka iz Galižane, iz Porečke i Pulske biskupije, osvojili su 1. mjesto, pobijedivši u finalu krizmanike iz zagrebačke Župe Duha Svetoga na Jarunu rezultatom 1:0. Najboljim igračem turnira je proglašen Tin Kanajet iz Galižane.

Treći dobrotvorni malonogometni turnir krizmanika u Cigleni, u Bjelovaru, održan je u petak, 1. rujna.  Sudjelovali Krizmanici iz Zagrebačke nadbiskupije, Bjelovarsko-križevačke, Porečke i Pulske te Požeške biskupije. Turnir je održan pod geslom „Ljubi svoga bližnjega, Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste! (Mt, 25,40)

U revijalnom dijelu, prije finala, odigrane su dvije utakmice: u prvoj su snage odmjerili igrači Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika i prijatelji, a u drugoj seniori NK „Trnski“ iz Nove Rače i NK „BSK“ iz Brezovca.

Ekipa iz Galižane, koju je pratio voditelj Alessandro Verk, u Bjelovar je otputovala u petak. Na povratku, u subotu, 2. rujna, su posjetili Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Čestitamo krizmanici iz Galižane, najboljem igraču turnira, voditelju, a nadasve župniku, vlč. Vladimiru Briziću, koji svoja pastoralna nastojanja u domeni pastorala mladih uspješno provodi i kroz sportske aktivnosti.

G. Krizman

Najave