Nedjelja, 26 svibnja, 2024
Caritas

Korizmena akcija za komunu Cenacolo

Fažana: Korizmena akcija župnog Caritasa za pomoć komuni Cenacolo

Ovogodišnja korizmena akcija Župe Fažana u organizaciji župnog Caritasa bila je usmjerena za pomoć mladićima koji žive u komuni Cenacolo u mjestu Štroligarija nedaleko Novigrada. Akcija je započela prve korizmene nedjelje prikupljanjem odjeće, hrane, higijenskih potrepština i novca. Na drugu korizmenu nedjelju, 16. ožujka, na misnom slavlju koje je predvodio mons. Ivan Milovan, biskup u miru, prikupljena je pomoć izručena predstavnicima komune Cenacolo. Svoj novčani doprinos uz župljane Fažane dali su i hodočasnici iz Župe sv. Josipa iz Splita, koji su, predvođeni svojim župnikom don Vjenceslavom Kujundžićem, toga dana boravili u Fažani.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos te i ove godine svojom darežljivošću pomogli onima koji su potrebni naše pomoći, naglasivši da svojim dobrim djelima i molitvom najbolje živimo korizmeno vrijeme. Župnik je istaknuo da su i na području župe Fažana prisutni problemi sa drogom, alkoholom, kockanjem koji razaraju mnoge ljudske živote, no društvo jednostavno sve to tek nijemo promatra.

Na kraju obje nedjeljne mise mladići su iznijeli svoje svjedočanstvo te pozvali sve da se aktivno uključe u suzbijanje raznih ovisnosti koje uništavaju ne samo mlade ljudske živote, nego obitelji i cijelo društvo. Zahvalili su župljanima Fažane i preporučili sebe i sve mladiće u komuni Cenacolo u molitve.

Najave