Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
Udruge

Katolička malonogometna liga “Miroslav Bulešić”

Adresa:

 Varaždinska2

52100 PULA

Telefon: 052/216-225

Fax: 052/216-225

Kontakt: fra Tomislav Hrstić

Web adresa: www.kmnl.istra

 

 

Po uzoru na druge hrvatske biskupije, Povjerenstvo za rad s mladima u našoj Porečkoj I pulskoj biskupiji godine 2006. osnovalo je Katoličku malonogometnu ligu “Miroslav Bulešić”. Cilj joj je okupljati mlade oko sporta , te njegovati kršćanske vrijednosti.

U KMNL mogu nastupiti mladi između 15-30 godina starosti, svećenici bez obzira na godine i tri vjernika izvan ove dobi. Svake druge subote odigravaju se po dva kola. Ekipa treba imati od 10-15 prijavljenih igrača, svaka ima naziv po zaštitniku župe, nastupa uz potpis i pečat župnika i odaziva se na duhovne susrete. Pobjednik lige sudjeluje na završnom natjecanju svih biskupijskih liga. Prve tri ekipe dobivaju medalje, pehare i prigodne nagrade, a ostali zahvalnice. Kotizacija se dogovara na početku sezone.

Kroz posljednjih pet godina u ligi je nastupilo 25 ekipa. U petoj sezoni sudjelovale su ekipe iz župe Sv. Antun u Puli, FRAMA i Gospa od Milosti, potom župa Sv. Ivan Krstitelj, Sv. Pavao i Katedrala Pula, Sv. Martin iz Ližnjana, Sv. Nedelja i ekipa Sv. Ivana i Pavla iz Zabrežana.

U organizaciji veliku pomoć pruža sjemenište „Redemptoris Mater”, gdjese održavaju nogometna natjecanja na novoizgrađenom terenu za mali nogomet s umjetnom travom. Pomoć već nekoliko godina pruža i Pazinski kolegij, dajući igračima u zimskim mjesecima besplatno na korištenje sportsku dvoranu i svlačionice. Osim te pomoći KMNL ima sponzore – Porečka i Pulska biskupija, autoprijevoznik Brioni, Pizzerija Jupiter, i župe koje povremeno uplaćuju kotizacije za svoje ekipe.

Za duhovni dio brinu se svećenici koji pripreme duhovnu misao za sastanke voditelja ekipa, mole na početku svake utakmice, sazivaju sastanke, organiziraju prigodne duhovne susrete za mlade i sudjeluju u druženju s mladima.

U ligi aktivno kroz igru sudjeluju župnici iz Sv. Nedelje, Ližnjana i Sv. Antuna.

Najave