Petak, 14 lipnja, 2024
Novosti

Kako prepoznati Božju volju u svom životu

U utorak,  21. travnja 2015 u prostorijama pastoralnog centra don Bosco u Rovinju održano je predavanje na temu “Kako prepoznati Božju volju u svom životu”.
Gost predavač bio je vlč. Zvonimir Badurina Dudić, svećenik  Krčke biskupije.

Poetičan kakav jest učinio je ovo predavanje vrlo zanimljivim i simpatičnim, često navodeći stihove raznih pjesama, ali i citirajući svece kao i papu Benedikta XVI. i Ivana Pavla II.
Misao vodilja jest – svatko tko želi upoznati volju Gospodinovu, treba najprije umrijeti sam sebi, naglasio je predavač. To znači umrijeti svojim željama, svojim prohtjevima i svojim ciljevima. Danas je to posebno teško, uspoređujući današnjicu koja nas okružuje s gustom crnom vatrom vlč. Zvonimir  napominje da se trebamo čuvati jer se često dešava da se klanjamo razno-raznim bogovima i idolima ( novac, trendovi, status, uspjeh…) i zbog svekolike ‘buke’ ne čujemo i ne prepoznajemo istinski glas i volju Božju.

Pokušavajući izgraditi i voditi život kakav nam nameće okolina jest upravo izgradnja na pijesku.
Nitko nije rekao da je predanje Božjoj volji lagano, upravo suprotno vrlo je zahtjevno i potrebni su veliki napori i jaka vjera za to izdržati, napomenuo je vlč. Badurina. Trebamo dopustiti Bogu da nas samelje kao papar i iznova stvori. Najčešće se događa da Ga otkrivamo upravo kad smo ranjeni i maleni, no ono što nikako ne smijemo zaboraviti jest da  otvarajući se Bogu ne gubimo ništa. On je Otac koji ljubi, a ljubav traži predanje.

Prepuštajući se Njemu dobivamo samo najbolje, iako nam se ponekad i ne čini da je tako. I kao što u Bogu postoji prostor za čovjeka tako i u čovjeku postoji prostor za Boga. Mi smo ti koji moramo učiniti prvi korak, jer Božje se vodstvo odnosi na svaki naš pojedinačni korak, na našu  sadašnjost i ono što trenutno činimo. Potrebno je čitati Sveto pismo da bi znali na koji način Bog djeluje. 
On nas je stvorio, On nas ljubi i poznaje, vrijeme je i da mi Njega upoznamo, zaključio je predavač. ​(Tekst: Snježana S., Foto: Danijela F.)

vlč. Badurina
vlč. Badurina

Najave