Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Humanitarni koncert ‘Sveti Toma – Zajedno za znanje’

U petak, 19. lipnja, u  pulskoj Komunalnoj palači najavljen je veliki humanitarni koncert povodm proslave sv. Tome, zaštitnika Grada Pule i Pulske biskupije. Grad Pula, Caritas Porečke i Pulske biskupije i Hrvatski katolički zbor ‘Mi’ organiziraju humanitarni koncert za stipendiranje potrebitih studenata pod nazivom ‘Sveti Toma – Zajedno za znanje’.

Koncert će se održati  u petak, 3. srpnja, u Pulskoj Areni, nastupiti će Oliver Dragojević, Ante Gelo, Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Bruno Krajcar i Sestre Palić.

Cijena ulaznice bit će simbolična kako bi koncert bio svima dostupan i tako se prikupilo što više novaca za stipendiranje siromašnih studenata, rekao je preč. Željko Zec, voditelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije.

Ulaz je 20 kuna, a zbog velikog broja već rezerviranih ulaznica, u prodaji će biti još samo 3.000 ulaznica, napomenula je Lidija Samardžija u ime organizatora. Za sve koji za ovu humanitarnu akciju žele donirati više novca, moći će to učiniti na dan koncerta u Areni, donacijama u predviđenu kutiju, ili u bilo kojem trenutku, uplatom na žiro račun. Teške socijalne prilike u mnogočemu su prepreka uspjehu i školovanju brojne djece slabijeg imovinskog stanja.  Humanitarnom akcijom „Sveti Toma – zajedno do znanja“ želimo konkretno pomoći neke studente, ali i potaknuti javnost da razmišlja o tom problemu i uključi se i pomogne, poručuju organizatori.

‘Nedopustivo je da netko zbog slabijeg imovinskog stanja ne dođe do svog životnog poziva’, rekao je Željko Zec i ispričao ponešto o Svetom Tomi, u današnje vrijeme neopravdano zaboravljenom zaštitniku Grada Pule.

Veseli nas što radimo na jednom zajedničkom planu pomoći siromašnijim studentima. Naša biskupija je osnivanjem Zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“ već pomogla preko sto studenata, a sada se želimo uključiti i u ovu akciju kako bismo pomogli i ovu akciju pojačali svojim mogućnostima preko Crkve, istaknuo je preč Zec. 

Anton Kliman predsjednik Hrvatskog katoličkog zbora „MI“ istaknuo je kako bi blagdan Svetog Tome mogao postati jedan od jačih gradskih brendova, te nadodao da je ova akcija i doprinos sprečavanju iseljavanja mladih iz Hrvatske.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pohvalio je tu, kako je rekao, plemenitu ideju i poruku zajedništva Porečke i Pulske biskupije, Hrvatskog katoličkog zbora „Mi“ i Grada Pule. Naglasivši kao je to prigoda da se proslavi blagdan zaštitnika Pule i ujedno pomogne siromašnim studentima gradonačelnik je na koncert pozvao sve sugrađane, te dodao da je znanje najisplativija investicija, ali i ulog na tržište rada.

‘Ovo je jedna lijepa i pozitivna humanitarna priča. Hvala Porečkoj i Pulskoj biskupiji da je pokazala brigu za mlade’, poručio je Miletić.

Koncert se održava u organizaciji Grada Pule, Porečke i Pulske biskupije te Hrvatskog katoličkog zbora „MI“.

Najave