Subota, 25 svibnja, 2024
Udruge

Hrvatski katolički zbor MI

Hrvatski katolički zbor MI je civilna katolička udruga koja promiče duhovne i općeljudske vrednote te odgovornost i ljubav prema Bogu, Crkvi i domovini.

Hrvatski katolički zbor MI želi razvijati dvije značajke kod svojih članova: slobodu i odgovornost. Geslom “Bog, Crkva, Domovina” izražava ne samo prioritete svoga djelovanja već objašnjava i svu širinu tog djelovanja: MI-ovac je obvezan živjeti svoje kršćanstvo, svoje katoličku vjeru u svim segmentima života, uvijek i na svakom mjestu, sa sviješću da služi Bogu i svojim bližnjima tamo gdje je postavljen.

Zbor je utemeljen kao zajednica mladih vjernika 1976. pri župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu. HKZ MI djeluje kao nevladina udruga registrirana pri mjerodavnim hrvatskim institucijama i istodobno kao privatno društvo u Crkvi, temeljem dekreta Hrvatske biskupske konferencije iz 1990. Od svoga utemeljenja zajednica izdaje mjesečni list MI, koji odražava kontinuitet djelovanja i donosi aktualne sadržaje o vjerskim i društvenim temama.

U sklopu HKZ MI, u Hrvatskoj djeluje dvadesetak osnovnih zajednica, među kojima zajednice u Solinu, Splitu i Rijeci imaju svoja lokalna glasila. Zajednice, kao i središnjica u Zagrebu, upriličuju mjesečne tribine, provode kulturne, ekološke, humanitarne i druge akcije, bave se izdavaštvom te osobitu pozornost posvećuju mladeži – njihovu odgoju i izobrazbi. S tim u vezi MI gaji kontakte i s vodećim institucijama i zauzetim katolicima u svijetu.

MI u Porečkoj i pulskoj biskupiji: Vodnjan

Predsjednik: Anton Kliman

Kontakt: anton.kliman@pu.t-com.hr

Najave