Srijeda, 19 lipnja, 2024
CaritasNovosti

Hodočašće volontera Caritasa u Ludbreg i Varaždin

U subotu, 11. ožujka održano je hodočašće župnih karitativnih suradnika Caritasa Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin.
U ranim jutarnjim satima šezdesetak hodočasnika, župnih karitativnih suradnika, krenulo je put Ludbrega i Varaždinske biskupije s namjerom susreta i duhovne obnove u ovoj korizmi.

Put je prošao ugodno, uz duhovno vodstvo fra Gorana Malenice, koji je u autobusu predvodio jutarnju molitvu časoslova, molitvu krunice i litanija.

U Ludbregu su imali priliku upoznati Svetište Predragocijene Krvi Kristove zahvaljujući gostoprimstvu župnika vlč. Kristijana Stojka.

Sudjelovali su na pokorničkom bogoslužju, sv. ispovijedi i sv. misi, koju je predvodio fra Goran u koncelebraciji s ravnateljem Caritasa Porečke i Pulske biskupije, vlč. Željkom Zecom.
Nakon sv. mise, ljubaznošću i gostoprimstvom ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije, g. Ante Šole, hodočasnici su okrijepljeni ručkom u Pučkoj kuhinji Caritasa.

Osim ručka, kojim su bili tijelesno okrijepljeni, motiviralo ih je svjedočanstvo djelatne snage svih volontera i djelatnika Caritasa Varaždinske biskupije,
koje im je predstavio ravnatelj Ante.

Bili su zadivljeni veličinom materijalno učinjenog posla i socijalnog djelovanja.

Puni dojmova, nastavili su put Varaždina u kojem im je katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavio generalni vikar, mons. Antun Perčić.

Kratko su pozdravili časne sestre Uršulinke, kod kojih su toplo dočekani, izmijenivši sjećanja o njihovom djelovanju u našoj biskupiji.

“Srca punih dojmova, pozdravili smo lijepi Varaždin, Varaždinsku biskupiju i sve drage ljude koje smo susreli, koje nosimo u mislima i molitvama”,
zaključni je dojam sudionika hodočašća.

Najave