Četvrtak, 7 prosinca, 2023
Novosti

Fažanski župni Caritas za Majmajolu

U subotu, 28. studenog,  je na fažanskom mjesnom trgu održan blagoslov velikog adventskog vijenca, te prodaja stolnih adventskih vijenaca čiji će prihod biti namijenjen Kući milosrđa u Majmajoli. Vijence su tijekom proteklog tjedna izrađivali članovi fažanskog župnog Caritasa zajedno sa djelatnicima i štićenicima Kuće milosrđa. Taj je župni Caritas u više navrata organizirao akcije za pomoć toj ustanovi.

Župnik, vlč. mr. Ilija Jakovljević je naglasio kako se takvim akcijama želi pomoći djeci koja borave u Kući milosrđa, ali i razviti svijest kod župljana, kao što to posebno naglašava i papa Franjo, da treba imati otvoreno srce za bližnjega. Ravnateljica Kuće Milosrđa Anka Dušanek, je izrazila zadovoljstvo što se i ovog adventa nastavlja suradnja između Župe sv. Kuzme i Damjana i njihove ustanove, jer je to, kako je naglasila, suradnja koja traje od prvih godina rada Kuće milosrđa. Istaknula je da se djeca rado odazovu na kreativne radionice izrade vijenaca. Trenutno u Kući boravi desetero djece u dobi od 6 do 18 godina. Prodajom adventskih vijenaca sakupljeno je više tisuća kuna koje će biti upotrjebljene za razne potrebe djece koja borave u Kući milosrđa.  

Fažanska župa sv. Kuzme i Damjana prva je u Istri, u suradnji sa lokalnom turističkom zajednicom,  započela sa tradicijom postavljanja velikog adventskog vijenca na glavnom mjesnom trgu ispred župne crkve i ta tradicija traje već više godina.

Najave