Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

Duhovne vježbe u Domu Betanija

U srijedu, 26. studenoga, završene su duhovne vježbe za korisnike Svećeničkog doma Betanija u Puli. Misno slavlje povodom završetka duhovnih vježbi vodio je porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša.

Prigodnu homiliju izrekao je voditelj duhovnih vježbi o. Đuro Hontić, župnik pulske župe sv. Ivana Krstitelja.

Prigodnim zahvalama obratio se ravnatelj Doma preč. Milan Mužina, koji je spomenuo kakao su to prve višednevne duhovne vježbe organizirane samo za korisnike Doma, od njegovog otvaranja prije dvadesetak godina. Biskup ja zahvalio p. Đuri na prihvaćanju predvođenja, te izrazio nadu da će na tragu tog prvog koraka održavanje duhovnih vježbi u Svećeničkom domu prerasti u ustaljenu praksu.

Krenuvši od dnevnih čitanja iz knjige apokalipse o. Hontić je u prigodnoj homiliji napomenuo kako su tegobe ovoga svijeta put do Kraljevstva Nebeskog. Sveci i blaženici, a napose mučenici dati su nam kao uzor,ali i kao poticaj da se ne obeshrabrimo i ne posustanemo, i da se ne osjećamo nevažnima, veća da svatko u svome trenutku izvedemo svoju partituru u orkestru naroda Božjega i da svojim životom, radom i djelovanjem slavimo Gospodina. Propovjednik je naglasio važnost otkrivanja Božje volje za nas, a jednako tako i važnost zahvaljivanja Svevišnjem što nam je dao ulogu u tom stvarateljskom procesu.

Duhovne vježbe zaključene su zajedničkim ručkom svih sudionika. U Domu trenutno boravi deset svećenika i biskup u miru mons. Antun Bogetić.

Najave