Srijeda, 19 lipnja, 2024
Iz medija / pressKultura i tradicija

“Dr. sc. fra Stanko (Josip) Škunca, OFM, skica za biobibliografiju”, iz pera dr. sc. Elvisa Orbanića

Ovaj je članak nastao povodom 85. rođendana dr. sc. Stanka Škunce (rođen 1937.) i donosi osnovne informacije glede njegova životnog i profesionalnog puta. Škuncina aktivnost u dosadašnjem radu bila je usmjerena, osim u redovničko-pastoralnoj dimenziji kao člana Reda male braće sv. Franje, ujedno na autorskom polju kao klasičnog filologa, povjesničara i publicista.
Sastavni dio članka je kratak osvrt na Škuncine monografske publikacije, a potom se donosi popis njegovih izabranih objavljenih radova u razdoblju od 1971. do 2021. godine.

Fra Stanko Škunca poznat je istarskim vjernicima jer je dugi niz godina živio i djelovao u Samostanu sv. Antuna Padovaskog u Puli, te upravljao Svetištem Majke Božje od Milosti u Šijani.

Članak je objavljen u časopisu CROATICA CHRISTIANA PERIODICA (CCP), u izdanju Instituta za crkvenu povijest Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prenosimo ga uz dopuštenje autora u Uredništva časopisa.

Naslov
Dr. sc. fra Stanko (Josip) Škunca, OFM. Skica za biobibliografiju
(DR. SC. STANKO (JOSIP) ŠKUNCA, OFM. A SKETCH FOR BIOBIBLIOGRAPHY)

Autori
Orbanić, Elvis

Izvornik
Croatica Christiana periodica : časopis Instituta za crkvenu povijest Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilista u Zagrebu (0350-7823) 46 (2022), 90; 135-145

Najave