Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Dan bolesnika

– Pozdravljam sve bolesnike i osobe koje trpe. Raspeti Krist vam je blizu; privinite se uz Njega – poruka je koju je 11. veljače papa Franjo uputio sa svojega računa @Pontifex, a kojom se spominje Svjetskoga dana bolesnika.

U podnevnom je pak nagovoru, u nedjelju, Sveti Otac rekao da se dostojanstvo osobe nikada ne svodi na njezine mogućnosti i sposobnosti.

– Svjetski dan bolesnika je zgodna prigoda da se u središte zajednice stavi bolesne osobe. Moliti za njih i s njima, biti im blizu. Poruka za taj Dan je nadahnuta riječima svetog Ivana: Vjera i ljubav: “I mi smo dužni živote položiti za braću” (1 Iv 3, 16). Na osobit način, možemo se ugledati na Isusa i njegov odnos prema bolesnima, koji boluju od svakojakih bolesti: Gospodin se brine za sve, dijeli njihovo trpljenje i otvara srce nadi – rekao je Papa.

Papa Franjo potiče bolesne da po uzoru na Krista shvate smisao i puninu koja se ostvaruje preobrazbom ljudskog iskustva bolesti i trpljenja u novi život. Potiče svakoga na dobrotu i ljubav prema drugome, osobito prema onima koji to ne zaslužuju, prema onima koji trpe i prema onima koji su marginalizirani. To je dokaz istinske vjere, poručuje Papa.

Najave