Nedjelja, 14 travnja, 2024
Novosti

Caritas Porečke i Pulske biskupije pomaže 10 najsiromašnijih obitelji u Istri

U subotu, 4. prosinca 2010. održana je humanitarni koncert u porečkoj dvorani Žatika za deset najsiromašnijih obitelji u Istri. Koncert „Volim Istru“ je organizirala pulska udruga „Hitan slučaj“ zajedno s Caritasom Porečke i Pulske biskupije, te Biskupijom, Gradom Porečom i župnim Caritasima koji djeluju pri Župama. Nastupilo je oko dvjestotinjak izvođača iz Istre i drugih krajeva Hrvatske. Cilj akcije je bio u ovoj godini koja je na svjetskoj razini proglašena Godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti te Godini obitelji u Porečkoj i Pulskoj biskupiji pomoći onim obiteljima koji se siromašne. Ravnatelj Biskupijskog caritasa preč. Željko Zec se na početku koncerta zahvalio svima koji su dali svoj doprinos, napose onima koji su kupili ulaznice i time pomogli ovu akciju, kao i donatorima. Napose Gradu Poreču koji je ustupio dvoranu besplatno.

Na pozornici su se izmjenjivali pjevači, plesne skupine, klape, ali najveću pažnju i radost publike su izazvali mješoviti pjevački zbor pulske Gimnazije i trogirski tenor Vinko Coce koji je raspjevao publiku i sa svojim je šalama nasmijavao.

Na kraju koncerta mons. Ivan Milovan, biskup porečki i pulski se zahvalio svima i istaknu da se kršćansko zajedništvo očituje napose u pomaganju onima najpotrebnijima. Što su vremena teža, recesija veća, to više dolazi do izražaja ljudsko srce i ljubav prema onima koji su najviše zahvaćeni krizom. Ovo je bio koncert srca, koncert zajedništva, koncert koji šalje jasnu poruku da moramo misliti na one najpotrebnije. Zaželio je svima sretne blagdane.

Koncert „Volim Istru“ završen je s pjesmom „Krist na žalu“.  Da je ova akcija bila uspješna pokazuje i prepuna dvorana ljudi koji su došli dati svoj doprinos u iskorjenjivanju siromaštva.

Najave