Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Božićni koncert u Žminju

Na blagdan sv.Stjepana prvomučenika, 26.l2.2007. u župnoj crkvi sv.Mihovila u Žminju održan je jedanaesti tradicionalni božićni koncert.

Gosti koncerta, prof.Branko Okmaca na orguljama i gosp. Aleksandar Mizdarić na trubi, izveli su skladbu“Iznad naših se poljana­–Gloria“te tako posjetitelje u prepunoj crkvi uveli u veselo božićno raspoloženje.

Na koncertu je bio nazočan i gosp.biskup Ivan Milovan te predstavnici općine Žminj.

Idućih sat vremena žminjska je crkva odzvanjala zvucima božićnih skladbi, domaćih i stranih, u izvedbi mješovitog župnog zbora sv.Mihovila i grupe mladih iz istog zbora pod ravnanjem prof. Aleksandre Orbanić i prof.Anđele Damijanić,ansambla harmonika osnovne glazbene škole sa voditeljicom Ivanom Volf, vokalne grupe i dječjeg zbora o.š.Vladimir Gortan Žminj pod ravnanjem prof. Anđele Damijanić.

Pri kraju koncerta dodijeljena su župna priznanja šestorici članica župnog zbora za pedeset godina pjevanja u župi Žminj: Ani Barišić, Neli Božac, Nevenki Erman, Zori Orbanić, Mariji Staver i Silvani Tumpić.

Prigodom podijele priznanja voditelj mješovitog pjevačkog zbora M.Vitulić zahvalio se njima u ime župe i  u svoje osobno ime:”Zahvaljujemo Bogu  i vama, poštovane svečarke, i ponosni smo što smo vas imali i što vas danas imamo. Neka vas Bog poživi na mnoga ljeta.Vi ste svojim lijepim glasovima obogatile naša liturgijska slavlja i koncertne nastupe zbora. Zaslužile ste priznanje koje vam uručujemo pred narodom kojeg su predvodile da zajedničkom pjesmom slave, hvale i mole Boga.Vaš je veliki doprinos da župa ima tako dobar zbor” I nastavio:

“Na priznanju stoji citat iz sv.Pisma; *Gospodin je moja snaga, Gospodin je moja pjesma* Gospodin je bio njima velika snaga u životu kroz pjesmu.Nek to bude njima i dalje kroz godine mnoge kao i svim izvođačima, a i vama dragi ljubitelji glazbe”.

Ova prekrasna večer, ispunjena pjesmom Bogu na slavu a prisutnima na radost, završena je zajedničkom izvedbom izvođača i  posjetitelja tradiconalne hrvatske narodne pjesme *U se vrime godišta*

Nakon toga bilo je zajedničko druženje uz razmjenu ugodnih dojmova svih izvođača i gostiju uz piće i kolače.

Udovičić i Milivoj Vitulić

Najave