Subota, 22 lipnja, 2024
Duhovna zvanjaNovosti

Bogoslovi iz pulskog sjemeništa pohodili Kringu

Odgojitelji i bogoslovi iz Biskupijskog misijskog sjemeništa Redemptoris Mater iz Pule posjetili su na IV. Vazmenu nedjelju, 21. travnja, Župu sv. Petra i Pavla u Kringi u središnjoj Istri.

Bila je to prilika da se na poziv župnika vlč. Stipana Bošnjaka obilježi i Nedjelja Dobrog Pastira i 61. svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja. Bogoslovi su sudjelovali na nedjeljnoj misi koju je predvodio duhovnik Sjemeništa vlč. Josip Kolega. Župa Kringa je u povijesti dala mnogo svećeničkih zvanja, te je po riječima župnika ovaj posjet bogoslova iz Pule poticaj za molitvu i podršku novim duhovnim zvanjima.

Na početku svete mise bogoslovi su se pojedinačno predstavili te su pjesmom animirali liturgijsko slavlje. Vlč. Kolega je u svojoj propovijedi naglasio razliku između dobrog pastira koji daje život za svoje stado i najamnika, plaćenika kojemu nije do stada i koji bježi kada treba zaštititi svoje stado od vukova. Današnji prezbiter pozvan je, kao i svaki kršćanin, na darivanje svoga života, naročito u današnjem kontekstu sekularnog liberalizma.

Na kraju mise bogoslov Gabrijel Vuković dao je svoje iskustvo rađanja poziva u obitelji koja već petnaest godina živi kao obitelj u misijama u Kumanovu u Sjevernoj Makedoniji.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje sa župljanima ispred župne crkve. Vrijedni župljani također su organizirali ručak za bogoslove u sportskom domu.

Posjet sjemeništa župi Kringa zaključen je posjetom obližnjem Domu za starije i nemoćne Vila Fabris u Jelovcima gdje su se bogoslovi zadržali u razgovoru, druženju i pjesmi sa štićenicima doma.

(Txt i foto: Sjemenište Redemptoris Mater, Pula)

Bogoslovi pulskog sjemeništa posjetili su Dom za starije i nemoćne Vila Fabris u Jelovcima nedaleko Kringe.

Najave