Subota, 22 lipnja, 2024
Novosti

Blagoslov kapelice Gospe Fatimske u Petroviji

Na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja, u mjestu Petrovija, u Župi svetog Stjepana prvomučenika, blagoslovljena je novopostavljena kapelica krajputašica s kipom Majke Božje Fatimske.

Kapelicu je blagoslovio mons. Janez Oberstar, rektor Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ u Trstu, koji je ujedno uz tu prigodu predvodio i misno slavlje. Koncelebrirali su vlč. Marcin Madej, Župnik Župe sv. Servula u Bujama, te župnik domaćin vlč. Carlos Arturo Fonseca Farfan.   Predvoditelj je u prigodnoj homiliji okupljene vjernike potaknuo da budu svjesni da u poteškoćama svakodnevnice budu svjesni potrebe blizine Blažene Djevice Marije, „koja je naša Majka, slika Crkve“, te je istaknuo da je ona „svjetlo na našem putu, naša snaga, zagovor i utjeha.“

Župnik Carlos je kip Gospe Fatimske nabavio 2023. godine prigodom Svjetskog dana mladih u Lisabonu. Župljani su izrazili želju da taj kip, umjesto u crkvu, bude postavljen na travnjak pored crkve, uz glavnu ulicu kroz mjesto, a osim župljana, u sakupljanje donacija za realizaciju prikladne kapelice, uključio se i Mjesni odbor Petrovija.

Ova lijepa, nova kapelica, opremljena i prigodnom rasvjetom, koja u svojoj unutrašnjosti čuva kip Majke Božje Fatimske, znak je trajne Božje prisutnosti kojeg su mještani Petrovije, zajedno sa župnikom Carlosom postavili upravo uz glavnu ulicu kroz mjesto kako bi svakog prolaznika i putnika namjernika, danju i noću, podsjećala na Božju zaštitu.

Txt: G. Krizman

Foto: Župa Petrovija

Najave