Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Blagdanski domjenak za korisnike Caritasa

Caritas je „mjesto“ u župi gdje se primljenu Božju ljubav daruje onima koji se susreću sa životnim teškoćama svakodnevice. Mnogi ne oskudijevaju samo u materijalnim dobrima već su zakinuti za obiteljsku podršku, osamljeni su i osjećaju se na rubu društva. Na blagdan prvomučenika svetog Stjepana, u petak, 26. prosinca 2014., volonteri Caritasa Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču organizirali su blagdanski domjenak za korisnike Caritasa koji žive sami i koji nemaju svoje bližnje uz sebe.

Pozivu se odazvalo 10 korisnika koji su sa župnikom Rikardom Lekajem, kapelanom Hectorom Bernardezom i još desetak volontera zajednički blagovali u župnoj dvorani. Župnik Rikardo je, nakon blagoslova hrane čestitajući svima Božić, korisnicima zaželio da se ne obeshrabre i da gledajući na Isusov život vjeruju da je sve moguće.
    Radost druženja upotpunjena je božićnim pjesmama. Pjevale su članice crkvenog zbora „Milost“, a pjesmi su se pridružili i svi prisutni. Korisnici su zaključili da im je više od poslužene hrane značilo zajedništvo i radost koju su volonteri podijelili s njima i uljepšali im blagdanske dane.

Caritas1

Najave