Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Miroslav BulešićNovosti

Bl. Bulešiću hodočastilo 70 hodočasnika pješaka

Na 76. obljetnicu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, više skupina hodočasnika krenulo je iz raznih mjesta južne i središnje Istre prema Svetvinčentu gdje su navečer u 18 sati nazočili središnjem misnom slavlju.

Iz godine u godinu se broj hodočasnika pješaka povećava pa ih je tako ove godine bilo čak sedamdeseta, najviše do sada.

Hodočasnici iz Pulskog dekanata

Nakon jutarnje molitve i blagoslova u 7 sati krenula je prva grupa hodočasnika iz Valbandona, iz crkve bl. Miroslava Bulešića, pod vodstvom preč. mr. Ilije Jakovljevića, vicepostulatora. Putem su im se pridružili hodočasnici iz Vodnjana. Ovi su hodočasnici putem posjetili i Čabruniće, rodno selo bl. Miroslava. Ova skupina od oko dvadesetak hodočasnika je propješačila tridesetak kilometara.

Hodočasnici pješaci iz Porečkog dekanata

Iz Porečkog dekanata hodočašće bl. Miroslavu Bulešiću povodom 76.  obljetnice mučeništva i ove je godine organizirano iz Župa Sv. Martina – Vrsar i Sv. Andrije – Gradina, pod vodstvom vlč. mr. Lina Zohila, župnika Vrsara i Gradine. Okupili su se u 9,30h ispred Samostana u Kloštru. Uslijedila je  blagoslovna molitva u samostanskoj crkvi i polazak hodočasnika pješaka preko Limskog Kanala, Dvigrada, uz kratak odmor i okrijepu, crkve Sv. Petronile, Kanfanara, uz posjet župnoj crkvi, te sela Marići prema Svetvinčentu kamo su stigli oko 16,30. Njih 20ak je do Svetvničenta propješačilo oko 20 kilometara. U Kanfanaru im se pridružilo desetak hodočasnika iz Kanfanara i Rovinja.

Hodočasnici iz Pazinskog dekanata

Hodočasnici iz pazinskoga kraja krenuli su u jutarnjim satima iz crkve sv. Jurja na Starom Pazinu gdje im je hodočasnički blagoslov udijelio preč. Mladen Matika, pazinski dekan. U grupi od 20ak hodočasnika bili su i redovnici pavlini iz Svetog Petra u Šumi. Ovi su hodočasnici propješačili 20 kilometara.

Najave