Subota, 20 srpnja, 2024
HodočašćaMiroslav Bulešić

Biskupijsko hodočašće ministranata

U ponedjeljak, 18. lipnja 2018., u organizaciji Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih Porečke i Pulske biskupije održano je biskupijsko hodočašće ministranata u Krašić i Zagreb.

U pohode rodnom mjestu kardinala Stepinca, u pratnji 11 svećenika hodočastilo je 220 ministranata iz Istre. Misno slavlje u krašićkoj župnoj crkvi predvodio je vlč. Rikard Lekaj, župnik pulske katedralne župe i pročelnik Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih. On je u prigodnoj homiliji istaknuo kako je milost obići mjesto gdje je rastao, živio i primio vjeru blaženi Alojzije Stepinac. Upravo zato što je u toj crkvi kršten blaženik, predslavitelj misnog slavlja je u toku mise potaknuo na obnovu krsnih obećanja. Vlč. Lekaj je naglasio da je blaženik, primivši vjeru primio dar po kojem je mogao ljubiti svoje neprijatelje i za njih moliti. Na kraju mise zahvalio je mistrantima za svu pomoć koju kroz svoju službu pružaju svećenicima.

Nakon Krašića hodočasnici su otišli u Zagreb gdje su u Zagrebačkoj katedrali obišli grob bl. Stepinca te ondje izmolili deseticu krunice. Obišli su zagrebačku prvostolnicu i Muzej bl. Alojzija Stepinca a više o svemu ispričao im je prof. Tomica Plukavec.

Nakon kraćeg slobodnog vremena i obilaska Trga bana Jelačića hodočasnici su se zaputili kućama. (G. Krizman)

Najave