Petak, 19 srpnja, 2024
mons. ŠtironjaNovosti

Biskup Štironja primio predstavnike inicijative 40 dana za život i udruge Hrvatska za Život

Uoči 12. nacionalnog susreta organizacijskih timova inicijative „40 dana za život“ koji se ovaj vikend održava u Poreču, mons. Ivan Štironja, biskup porečki i pulski primio je u četvrtak 9. studenog 2023. Petru Milković, predsjednicu Inicijative i dopredsjednicu udruge „Hrvatska za Život“ te Roberta Glavića, voditelja Inicijative u gradu Poreču i koordinatora za Istru i Kvarner.

U ugodnom razgovoru biskup Štironja izrazio je svoju podršku nastojanjima Inicijative zahvalivši cijelim srcem na svemu što Inicijativa i Udruga čine po pitanju zaštite života od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Biskupu su gospođa Milković i gospodin Glavić prenijeli više o nastanku Udruge, brojnim projektima i programima koji se provode u svrhu izgradnje kulture života, te o obiteljima, majkama i djeci o kojima brinu. Biskup je izrazio posebno zanimanje za gradove koji sudjeluju u Inicijativi na području Porečke i Pulske biskupije (Buzet, Labin, Poreč, Pula, Umag).

Mons. Štironja istaknuo je kako je svjestan težine apostolata za nerođene, ali je i naglasio da ništa u životu nismo postigli bez križa. U svoje molitve preporučit će sva nastojanja Inicijative i Udruge, kao i sudionike Nacionalnog susreta.

Nacionalni susret koji će se održati u Poreču, okupit će 110 sudionika iz cijele Hrvatske, a osim osvrta na proteklo razdoblje, sudionici će se osnažiti za daljnje djelovanje i za proljetnu kampanju miroljubivog bdjenja, koja počinje na Pepelnicu, 14. veljače 2024.

Autor i foto: Petra Milković, dopredsjednica udruge “Hrvatska za Život”

Najave