Utorak, 25 lipnja, 2024
Novosti

Biskup Kutleša posjetio Svećenički dom „Betanija“

Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu – čovjek.

O svetkovini Božića, u poslijepodnevnim satima porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša posjetio je, zajedno sa kancelarom biskupije, preč. Sergijem Jelenićem, umirovljene svećenike smještene u Svećeničkom domu „Betanija“. U nazočnosti ravnatelja doma preč. Milana Mužine te domaćice Ivke Stojak, biskup je sa svećenicima proveo neko vrijeme u razgovoru raspitujući se za njihovo zdravlje te svakodnevnicu u domu, a zatim je razgovor neminovno zašao u neka minula vremena.

Obzirom da je bio blagdan Božića neki od svećenika bili su tog dana kod rodbine pa nisu nazočili susretu; inače u Domu trenutno živi umirovljeni biskup Antun Bogetić i 11 svećenika. Neki su od njih bili župnici do visoke dobi, poput mons. Ivana Bartolića, koji je dočekao svoju 92. godinu kao aktivni župnik.

Osim prigodnog darivanja, sam božićni posjet i druženje sa onima koji su čitav svoj život uložili nastojeći služiti Bogu i Crkvi, konkretna je gesta duha Božića. Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu – čovjek.

G. Krizman

25-12-2013

Najave