Petak, 14 lipnja, 2024
Francesco BonifacioNovosti

Uz 77. obljetnicu mučeništva bl. F. Bonifacia

Aktivnosti Tršćanske biskupije povodom 77. obljetnice mučeništva bl. Francesca Bonifacia

Obzirom da je, kao što znamo, Tršćanska biskupija promotor kauze za bl. Francesca Bonifacia, u  Trstu postoji veoma razvijen kult štovanja tog Božjeg ugodnika, napose aktivnošću Katoličke udruge koja nosi ime „Amici di don Francesco“ i tršćanskog ogranka Katoličke akcije.

Aktivnosti u organizaciji Tršćanske biskupije glede obilježavanja 77. obljetnice mučeništva bl. Bonifacia su:

  1. U nedjelju, 10. rujna, molitveno bdijenje u predvečerje obljetnice, u 18:30, u crkvi Cappella Madre della Riconciliazione, molitva i spomen za tri suvremena mučenika, žrtve istog režima, beatificirana na ovim prostorima unutar par godina: bl. Francesco Bonifacio, bl. Miroslav Bulešić i bl. Lojze Grozde. (Bl. Grozde slovenski je mučenik, manje poznat u Istri, više informacija na: https://katoliska-cerkev.si/bl-alojzij-grozde .)
  2. U srijedu, 13. rujna, s početkom u 19 sati, biskup mons. Enrico Trevisi predvoditi će misu u spomen na bl. Bonifacia u katedrali sv. Justa.
  3. U petak, 15. 9., okupljanje mladih iz Katoličke akcije koji će u subotu, 16. 9., ujutro pješačiti desetak km do Grožnjana. U popodnevnim satima će im se pridružiti autobus hodočasnika iz Trsta te će svi zajedno, krenuvši u 15 sati iz Grožnjana proći pješice Posljednjom stazom bl. Bonifacia te zaključiti misom u crkvi u Krasici.

Više o temi:

„Bl. Bonifacio – čovjek i svećenik koji i danas govori o vjernosti, dosljednosti, jedinstvu“ – Porečka i Pulska biskupija (biskupija-porecko-pulska.hr)

Dijecezansko hodočašće Tršćanske biskupije putovima bl. Francesca Bonifacia – Porečka i Pulska biskupija (biskupija-porecko-pulska.hr)

Najave