Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Novosti

Klanjanje i sv. misa ZA život u Puli

U utorak, 2. lipnja 2015., u katedrali Uznesenja BDM u Puli održano je klanjanje i sv. misa ZA život u Puli povodom “Molitve ZA život – po nakani inicijative 40 dana za život – Pula”.
Molitveni susret je započeo u 18.00 sati ss klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon čega je uslijedila sv. Euharistija. Susret je predvodio p. Euzebije (Josip) Knežević, pavlin, duhovnik ekumenske pro-life inicijative “4o dana za život – Pula”.

Članovi udruge “Radnici Milosrdnog Isusa” animirali su susret pjesmom i svojom raspoloživošću, a molitvi su se priključile zajednice “Treće Srce” iz Pule. Već duže vrijeme postoji želja za zajedničkim susretima svih onih koji se bave pro-life angažmanom u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, pa se to i ostvarilo.

Što reći? Bog je dobar! Bog je uvijek dobar! Sv. misa ZA život održava se isti dan u svim gradovima u lijepoj našoj Domovini u kojima se odvija inicijativa “40 dana za život”, na taj način bili smo zajedno ujedinjeni u molitvi za nerođene, rekao je p. Euzebije. Nakane molitvenog susreta bile su za spas nerođenih, za sve majke i očeve koji žele pobaciti svoje dijete, za njihove obraćenje, za sve majke i očeve koji su ranjeni grijehom pobačaja, za njihovo nutarnje ozdravljenje, za obraćenje doktora i cijelog medicinskih osoblja koji vrše abortuse, te za jesensku kampanju koja započinje 23. rujna ove godine.

P. Euzebije je ispričao zanimljivu činjenicu koja mu je ispričala jedna trudnica. Dok je bila na ginekološkom pregledu, doktorica im je rekla da bebica iz trbuha “doslovno maše ručicom i meni i vama”. Kako je život čudesan“, zaključio je propovjednik.

Tijekom susreta okupljenim moliteljima obratila se nova voditeljica inicijative u Puli Kerin Šafarić, izražavajući radost zbog svih koji su se okupili na molitvi za nerođene, uviđajući kako je zapravo Bog prvi voditelj inicijative i kako On svime upravlja. Velika je radost biti zajedno ujedinjeni u molitvi s toliko gradova u Hrvatskoj, ali i s toliko molitelja kojima je stalo do jednoga, a to je spas nerođene djece i zaštita života od začeća sve do prirodne smrti, rekla je voditeljica.

Svi prisutni zajedno sa p. Euzebijem odlučili su da prije svakog angažmana na pro-life području potrebna je molitva, molitva i molitva … Stoga je dogovoreno redovito mjesečno sastajanje i molitva za život, za nerođenu djecu, za majke i očeve, za doktore, za uspjeh navedene inicijative.
Takav sljedeći susret dogovoren je za 7. srpnja.(RMI)

Najave