Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Pastoral obitelji

Pula: Obilježavanje Majčinog dana

U nedjelju 11. svibnja 2014., u pulskom samostanu sv. Franje, u organizaciji Udruge „Betlehem Pula“ održano je obilježavanje Majčinog dana.

Okupljanje je započelo u poslijepodnevnim satima, te se kroz glazbene i sportsko rekreativne sadržaje za djecu i roditelje nastavilo sve do večernje mise koju je predvodio gvardijan samostana p. Đuro Vuradin.

Udruga Betlehem Pula osnovana je ove godine o blagdanu Blagovijesti, sa sjedištem u Samostanu sv. Franje Asiškog, kao deseta takva u Hrvatskoj po uzoru na Udrugu Betlehem koju je p. Marko Kornelije Glogović, pavlin, osnovao u Karlovcu 2002. godine. Prva predsjednica Udruge je Ana Čuić Tanković, dopredsjednik je Zlatko Orlić, a tajnica je Marina Kajić.

Ciljevi udruge su: okupljanje majki koje nisu prihvaćene i imaju probleme zbog trudnoće, a žele se boriti za dijete koje nose. Molitvom i konkretnim pomaganjem trudnicama u poteškoćama, samohranim roditeljima i obiteljima težeg imovinskog stanja željeli bi pomoći u očuvanju svakog ljudskog života. San im je, prema riječima predsjednice, osnovati Kuću sv. Josipa za napuštene trudnice i samohrane majke, na području grada Pule ili negdje u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Svojim djelovanjem žele raditi na buđenju svijesti o apsolutnoj svetosti ljudskog života od trenutka začeća do prirodne smrti, promicati vrijednosti i poštivanje života i isticati dostojanstvo ljudske osobe.

G. Krizman

Najave