Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Novosti

„Moja cigla za moju crkvu“

U Rovinju je održana druga godišnja humanitarna akcija pod nazivom „Moja cigla za moju crkvu“.

Rovinjski su krizmanici u subotu, 12. travnja uz pomoć vjeroučitelja i župnih animatora organizirali sportsko-glazbeni program u sklopu akcije sakupljanja priloga za izgradnju nove crkve i Pastoralnog centra sv. Obitelji koja će se graditi u novom dijelu Rovinja. Središnji dio ovogodišnje akcije bila je nogometna utakmica između ekipe krizmanika i ekipe svećenika koja je završila rezultatom 5:5. Prije početka utakmice kao i na poluvremenu nastupile su rovinjske mažoretkinje, a po završetku sportskog dijela kraći glazbeni program održali su rovinjski kantautor duhovne glazbe Davor Terzić i Patrizia Sfettina. Krizmanici su prije, tijekom i nakon održavanja programa sakupljali priloge za izgradnju nove crkve, a za svaki prilog stavljen u kutije koje su i izgledom prigodno naličile na ciglu, davali su posjetiteljima male papirnate „cigle“.

Za ovu su prigodu u Rovinj iz Varaždina i Zagreba pristigle i članice molitvenih zajednica „Prijateljice sv. Anđele“ koje se okupljaju pod okriljem sestara uršulinki kojih jedna redovnička zajednica djeluje i u Rovinju.

Ideja ovog projekta započela je prošle godine prvom akcijom „Moja cigla za moju crkvu“, kada je osim utakmice krizmanici-svećenici (koja je lani završila pobjedom ekipe svećenika) i koncerta duhovne glazbe u kazalištu Gandusio održana i prigodna prodaja čestitki koje su izradili krizmanici.

Ovaj oblik karitasa na djelu izuzetno je dobro prihvaćen od svih sudionika i već je postao prepoznatljiva značajka rovinjskih krizmanika.

Najave