Ponedjeljak, 29 travnja, 2024
Novosti

Biskupijsko priznanje u Plominu

Dok u mjesecu listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvaljujemo dobrome Bogu za plodove zemlje, u Crkvi se istodobno proslavom Misijske nedjelje spominjemo misija, pa tako ova, kao uostalom i svaka nedjelja, treba biti povod kako bi se u molitvi spomenuli svih koji rade u misijama širom svijeta.

U stvarnosti je svaka kršćanska zajednica od početka misionarska i upravo u hrabrosti za evangelizacijom mjeri se ljubav vjernika prema njezinom Gospodinu. Tako bi mogli reći za svakog vjernika, kako se ne radi samo o suradnji u djelu evangelizacije, nego o tome da ih se gleda kao na glavne nositelje i suodgovorne za misije Crkve.

Tim je povodom u nedjelju, 21. listopada, porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan uručio biskupijsko priznanje i srebrni medaljon g. Đaniju Dundari, članu Župnog vijeća Župe Sv. Jurja u Plominu.

Svećenici labinskog dekanata upravo su njemu odlučili dodijeliti ovakvo priznanje koje je zavrijedio kao član župne zajednice koji se neumorno zalagao u obnovi župne crkve ali i župnog stana, ali koji i uz ostale članove nesebično odvaja svoje vrijeme i svoje srce daruje Župi.

« Kada mi je nedavno naš župnik vlč. Aleksandar Branimir Petrović rekao da ću dobiti biskupijsko priznanje, ostao sam iznenađen. Razmišljao sam o tome i zaključio: ovo priznanje je dodijeljeno zapravo svima nama. Na ovom se prostoru vjera njeguje stoljećima o čemu svjedoči ova naša crkva. Svi mi doprinosimo da se ta vjera sačuva i prenosi na nove naraštaje. Neka nam ovo priznanje daje dodatnu snagu da uz Božju pomoć u tome ustrajemo. Zahvaljujem se ocu Biskupu u ime ove župe na priznanju i lijepim riječima koje nam je uputio», kazao je g. Đani Dundara  obraćajući se ocu Biskupu, župniku i župljanima.

Patricia Zanketić

Najave