Srijeda, 22 svibnja, 2024
Pastoral mladih

3. Biskupijski susret mladih

U nedjelju 20. studenog 2005. održat će se 3. po redu Biskupijski susret mladih u “Godini mladih” za Porečko-pulsku biskupiju. Nakon odlično posjećenih susreta u Umagu i Poreču, na redu je Buzet.

Susret u Buzetu uključuje pripremnu katehezu, klanjanje, sv. misu te rekreativni program (glazba i animacija, zakuska). Program započinje u 16:30, okupljanjem pred buzetskom župnom crkvom. Katehezu, pod naslovom “Zvao sam vas i vi ste se odazvali” održati će vjeroučiteljica Loreta Rabar iz Pazina. Naslov otkriva poveznicu s porukom Ivana Pavla 2. Nakon kateheze, a prije sv. mise, biti će klanjanje i prilika za ispovijed. Središnji dio susreta, sv. misu (ZEMI= Zajednička Euharistija Mladih Istre) u 18:00 predvodit će vlč. Darko Zgrablić.

Na kraju sv. mise mladi iz Buzeta će na svečan način predati križ mladima Pićanskog dekanata, koji će biti domaćini slijedećeg Biskupijskog susreta mladih (18.12.2005.). Slijedi druženje uz glazbu i animaciju naših vrijednih animatora i animatorica. U organizaciju ovog susreta već su uključeni mladi iz KUMI, FRAME i Neokatekumenskih zajednica! Pozivamo sve mlade (i one koji se tako osjećaju), iz svih župa i udruga Istre da nam se pridruže! “Učitelj je ovdje i zove te!” geslo je susreta u Puli, ali htjeli bi da te riječi kroz ovu godinu odjeknu po cijeloj Istri. Podsjećamo da je ovaj susret u Buzetu dio Velike devetnice, Biskupijskih susreta mladih kroz “Godinu mladih”, koji imaju za cilj na odgovarajući način pripremiti mlade u cijeloj Istri za Susret Hrvatske Katoličke Mladeži, Pula 2006.

Najave