Utorak, 25 lipnja, 2024
Novosti

23. godišnjica pogibije četvorice pirotehničara

Kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli,  10.11.2014. su položeni vijenci i zapaljene svijeće za četvoricu pirotehničara, koji su prije 23 godine poginuli prilikom razminiranja Zračne luke Pula.

U nedjelju, 10. studenog 1991. godine, nakon što je hrvatska vojska preuzela zrakoplovnu bazu u Puli, prilikom razminiranja od nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara: bojnik Marijan Vinković i časnički namjesnik Dušan Bulešić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicalj Marjanović i Stevo Grbić.
Nakon minute šutnje, prisutnima se prigodnim govorom obratio načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji je istaknuo kako iz ove velike tragedije trebamo pamtiti nesebičan čin domoljublja Marijana, Dušana, Vicalja i Steve, čin koji zauvijek ostaje u sjećanju njihovih obitelji, ali i svih nas.
 Prigodnim riječima i molitvom za poginule odavanje počasti je pratio vlč. mr. Ilija Jakovljević, policijski kapelan koji je tom prigodom naglasio da se “danas, ovom komemoracijom prisjećamo tog nesretnog dana, ali želimo Bogu zahvaliti na tim hrabrim mladićima koji su svoje živote darovali za živote mnogih drugih. Vama, poštovane obitelji poginulih pirotehničara izražavamo svoju ljudsku blizinu. Vaši najmiliji ugradili su svoje živote u temelje slobodne Države. Danas im se u ime svih građana Pule, Istre i Domovine klanjamo i zahvaljujemo za hrabrost. Za pokoj njihove duše uputimo svoju molitvu nebeskom Ocu vjerujući da su oni danas dio nebeske domovine, vječnosti, zaključio je vlč. Jakovljević te izrekao prigodnu molitvu.

G. Krizman

Najave