Predstavljena knjiga propisa koje je porečki biskup izdavao za Vrsar do 1778. godine

Pred mnoštvom uzvanika u Vrsaru je u Hotelu Pineta, u petak 29. rujna 2017. godine,  javnosti predstavljena dugo iščekivana knjiga „Uredbe i naredbe za obdržavanje u Kaštelu Vrsar i njegovu kotaru“.

Dvadeseto jubilarno izdanje festivala orguljske glazbe zaključeno je, posljednjim službenim datumom, u subotu, 9. rujna, koncertom renesansne glazbe u pulskoj crkvi sv. Franje Asiškog. Osebujnim i bogatim programom te izuzetnom virtuoznošću interpretacije pulskoj se publici po prvi put predstavio zagrebački renesansni Ansamb Marco Polo pod ravnanjem maestra Ante Milića.

U nedjelju, 4. rujna, je na rovinjskom glavnom trgu održan 14. „Koncert sv. Eufemiji“, koji je ove godine bio posvećen obilježavanju 70. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića. Koncertu je prethodilo misno slavlje koje je u rovinjskoj župnoj crkvi sv. Eufemije predvodio vlč. Darko Zgrablić, župnik u Svetvinčentu.

Koncertom za flautu i orgulje, u petak, 1. rujna 2017., je u župnoj crkvi sv. Servula u Bujama započelo 20. izdanje Međunarodnog festivala orguljske glazbe Organum Histiae. Organum Histriae dio je dugoročnog intersektorskog projekta zaštite, obnove i revitalizacije orgulja i orguljske glazbe u Istri.