Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
Novosti

Župa Svete Lucije Pazinske nagrađena poveljom Grada Pazina

U čast prvog spomena Pazina u jednoj listini izdanoj 2. lipnja 983. grad Pazin je u subotu, 2. lipnja 2018. proslavio svoj dan. Tim su povodom na svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima i institucijama uručena priznanja i godišnje nagrade.

U ime Župe Svete Lucije Pazinske župnik vlč. Željko Zec preuzeo je Povelju Grada Pazina koju je župa dobila za uspješno djelovanje i skrb o rodnoj kući biskupa Jurja Dobrile.

Preč. Željko Zec, župnik staropazinske Župe sv. Jurja i Župe Svete Lucije Pazinske, primanje Povelje prokomentirao je rekavši kako je to ujedno priznanje svim dosadašnjim župnicima koji su u četvrt stoljeća postojanja te župe u nju ugradili svoja svećenička nastojanja. No, istaknuo je nadalje, to je nadasve priznanje župljanima te župe koji svojim svesrdnim angažmanom i nesebičnim darivanjem sebe, svoga vremena, rada pa i materijalnih dobara svakodnevno realiziraju od najmanjih sitnica do najvećih projekata, te tako životom pokazuju da je župa za njih zaista – zajednica, šira obitelj koja je toga vrijedna, kao važan dio njihovog osobnog i obiteljskog života. Zahvalio je Gradu Pazinu na dodijeljenoj povelji istaknuvši da ga veseli što je gradska uprava prepoznala vrijednost nastojanja župljana Svete Lucije Pazinske te zaključio izrazivši nadu u nastavak plodonosne suradnje župe i gradskih struktura.

Ostali dobitnici su: Jadranka Červar za doprinos razvoju školskog sporta, Marija Ćus i Mirjana Gulja za dugogodišnji predani rad na području predškolskog odgoja, te Davorka Šajina za doprinos promociji kulturne baštine i gastronomije pazinskog kraja te doprinos projektu pripreme Pazinskog cukerančića. Ines Kovačić Drndić dobila je Zahvalnicu Grada Pazina za postignute rezultate tijekom 15 godina umjetničkog vođenja zbora Roženice. Nakon primljenih nagrada i priznanja Ada Mišon zahvalila je gradskom Vijeću koje je prepoznalo zasluge laureata dodajući kako će ih ova priznanja potaći na dodatnu humanost i društveni angažman. Uz spomenute dobitnike zaključkom gradonačelnika Renata Krulčića, nakon ocjene komisije, najljepše je uređenim izlogom proglašen izlog Metraže “Štefi”, vlasnice Sandre Marečić.

Prije uručenja nagrada i priznanja gradonačelnik Krulčić u prigodnom se govoru osvrnuo na ostvarenja, rezultate, planove, ali i poteškoće u radu gradske uprave u proteklih godinu dana. Posebno je pri tomu istakao projekte izgradnje Doma za starije osobe i autobusnog kolodvora u Pazinu. Uz brojne ostale realizirane istaknuto je i proširenje groblja “Moj mir” u Pazinu za 104 nova grobna mjesta. (G. Krizman)

Najave