Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
Pastoral mladih

ZEMI u Puli

U nedjelju, 6. travnja 2014., u pulskoj je Katedrali Uznesenja BDM održan drugi ovogodišnji susret ZEMI, Zajednička euharistija mladih Istre.

Misno slavlje predvodio je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru. U prigodnoj homiliji propovjednik je okupljenim mladima uputio korizmeni poticaj i savjet kako se što bolje pripraviti na svetkovinu Uskrsa, crpeći snagu iz Isusovih riječi.

Za istinsko obraćenje srca potrebno je u svakoj euharistiji ojačati svoje srce uskrsnom snagom. Spominjući evanđelje o Lazarovoj smrti i uskrsnuću, fra Ivan je naglasio kako je Korizma vrijeme kada se trebamo pozabaviti svojom nutrinom i vidjeti koji se to grobovi skrivaju duboko u nama, te dopustiti Onome koji otvara grobove i pobjeđuje smrt, da izliječi naše rane i unese u našu nutrinu radost života, jer Isus želi donositi život svakome od nas.Misno slavlje prigodnim su duhovnim šansonama animirali članovi Zbora mladih Sv. Franje.

Završne zahvale na kraju mise izrekla je Adrijana Orlić, te najavila nastavak programa, dva prigodna kratka igrokaza koje su izveli članovi Katoličke Udruge Radnici Milosrdnog Isusa. Prvim igrokazom o opasnostima grijeha pokazali su što je grijeh, kako utječe na čovjeka te kako se čovjek, obraćajući se Isusu za pomoć, može izvući iz grijeha. Drugi igrokaz bio je o snazi Božje riječi u svladavanju napasti. Jedan član Udruge RMI posvjedočio je svoj put obraćenja od raskalašenosti do sretnog života u vjeri. Uslijedilo je još nekoliko molitvenih momenata te glazbenih brojeva u izvedbi Zbora mladih Sv. Antuna Padovanskog.

Ovaj ZEMI bio je plod suradnje Katoličke udruge mladih Istre, koji su nositelji projekta, zatim Zajednice Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule i Vodnjana, Zbora mladih sv. Antuna iz Pule i Zbora mladih sv. Franje iz Pule. Mlade se tim susretima želi okupljati oko najvećeg blaga Crkve, euharistije, a svojim aktivnim sudjelovanjem u njezinoj pripremi i realizaciji mladi je mladima žele učiniti pristupačnijom.

DSCN1396DSCN1415

Najave