Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

Započele smotre zborova u Porečkoj i Pulskoj biskupiji

U nedjelju, 8. studenog, u mjestu Vrh u Buzetskom dekanatu, započela je dvadeseta godina održavanja susreta zborova po dekanatima Porečke i Pulske biskupije. Na prvoj smotri okupilo se šest zborova iz Buzetskog i Pićanskog dekanata.

I ove godine smotre koordinira i vodi član Dijecezanskog vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu vlč. Rudi Koraca. Susret je započeo pjevanjem psalama.

Prvi  je nastupio Župni zbor iz Buzeta kojeg vodi župnik Mario Žmak, oni su nastupili sa pjesmama „Ti put naš, život, istina“, i, iz grkokatoličke liturgije, „Sveti Bože“.

Uslijedio je nastup 12 pjevača Župnog zbora iz mjesta Račice koje vodi župnik Ivan Štoković, oni su otpjevali „De colores“ i papinsku himnu „Jekni pjesmo“.  

Potom su nastupili pjevači Mješovitog župnog zbora Navještenja Marijina iz Pićna koji su pod vodstvom zborovođe Antuna Aničića i uz pratnju orguljaša Brune Lukeša izveli Peranovu „Hvalite Gospoda“ i „Agnus Dei“ iz „Stare pićanske maše“.

Četvrti je nastupio Župni zbor iz mjesta Paz, oni su pod dirigentskom palicom zborovođe Karmen Brajuha svoje glazbeno umijeće pokazali pjesmama „O hostijo spasonosna“ i „Pravo lice“.

Petnaest pjevača Župnog zbora iz Gračišća, pod vodstvom Spomenke Mohorović,  predstavilo se pjesmama „Budi tu“ i „Tebe molit Oče vječni“.

Posljednji su nastupili domaćini, 23 pjevača Župnog zbora Uznesenja BDM, pod vodstvom župnika Ivana Štokovića koji su se predstavili troglasnom izvedbom pjesme „Majko ljubežljiva“ i „Sav raj te slavi Kraljice“.

Susret je završen zajedničkim složnim pjevanjem pjesme sv. Ceciliji i pjesme Majci Božjoj Trsatskoj „Okrunjena Majko mila“. Slijedeći je susret pjevača Vodnjanskog i labinskog dekanata u Čepiću u nedjelju, 15. studenog.

Najave