Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
Miroslav Bulešić

U Zadru proslavljena obljetnica rođenja ‘istarskog Stepinca’

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru, koja od kolovoza 2019. godine ima relikvije našeg bl. Miroslava Bulešića, stota obljetnica njegova rođenja proslavljena je posebno svečano.

Don Dario Tičić, veliki štovatelj bl. Miroslava, predvodio je u srijedu, 13. svibnja 2020., svečanu zavjetnu misu bl. Bulešića. Kroz devetnicu koja je prethodila obljetnici rođenja u crkvi je na posebno istaknutom mjestu bila izlože blaženikova slika uz koju je stalno gorjela svijeća. Na samu obljetnicu, na kraju zavjetne mise pjevale su se litanije blaženiku, a okupljeni vjernici su iskazali čašćenje Bulešićevoj relikviji.  Slika ostaje izložena i u osmini od obljetnice, u crkvi Gospe Maslinske koja se nalazi pokraj župne crkve.

Vlč. Tičić je u prigodnoj homiliji na dan obljetnice rođenja, u prigodnoj homiliji govorio o blaženiku  i poruci koju nam je ostavio svojim životom, a između ostalog ponovio je riječi zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića kako je „bl. Miroslav Bulešić istarski Stepinac“. Istaknuo je njegovu veliku osobnu povezanost s Bogom, te naglasio kako je iz toga crpio snagu i ljubav za služenje Crkvi i narodu. To nam je svima primjer i potreba, graditi osobni odnos s Bogom, jer iz tako čvrstog osobnog odnosa s Bogom Bulešić je mogao činiti velika djela za ljude i podnijeti mučeništvo, rekao je između ostalog propovjednik. (Txt: G. Krizman, Foto: Ines Grbić/Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije)

 zadar13520

Najave