Petak, 19 srpnja, 2024
Novosti

U Puli započelo 12. Biblijsko bdijenje

Svečanim misom poldanicom koju je u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog predvodio o. Đuro Vuradin započelo je 26. svibnja, na 6. vazmenu nedjelju, biblijsko bdijenje. Na početku mise Bibliju koja će se čitati svečano je u crkvu unio dugogodišnji sudionik bdijenja Đino Bulešić, dok je zbor taj čin prigodno popratio pjesmom „Uđite s hvalama“.

Dvanaesto po redu čitanje Svetoga Pisma od korica do korica, koje se u toj crkvi uoči blagdana Duhova kontinuirano odvija od 2008. godine, trajati će petka 31. svibnja. U danonoćnom proglašavanju Svetoga Pisma i ove će godine sudjelovati vjernici iz svih pulskih župa te desetak molitvenih zajednica i pokreta koje djeluju na području južne Istre. Na blagdan Uzašašća, u četvrtak, 30. svibnja, misno slavlje u toj crkvi predvodit će mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Sve ostale dane za trajanja Biblijskog bdjenja, u predvođenju misnoga slavlja izmjenjivat će se pulski svećenici. Završno misno slavlje, u petak, 31. svibnja svečano misno slavlje zahvale sa blagoslovom čitača predvodit će o. Ivan Dominik Iličić.

Zgodno je spomenuti da je uz prigodu Biblijskoga bdjenja, u pulskoj knjižari Josip Turčinović, na Danteovom trgu, nedaleko samostana gdje se održava bdjenje, moguće dobiti popust pri nabavci Biblije.

Najave