Utorak, 25 lipnja, 2024
NovostiPastoral mladih

U Galižani održan međubiskupijski nogometni turnir krizmanika

Na inicijativu vlč. Vladimira Brizića i članova Hrvatske nogometne reprezentacije svećenika, u Galižani je u četvrtak, 6. srpnja, održan duhovno-sportski susret krizmanika. Tim povodom misno je slavlje na početku susreta, u zajedništvu sa svećenicima nogometašima, predvodio porečki i pulski biskup Ivan Štironja. Okupilo se osamdesetak krizmanika koji su iz svojih biskupija pristigli u pratnji svojih svećenika i njihovih suradnika.

Sudjelovalo je sveukupno 8 ekipa, 4 iz Porečke i Pulske biskupije te 4 iz kontinentalnih biskupija: Glina(Sisačka biksupija), Ludbreg(Varaždinska biskupija), Marija Bistrica(Zagrebačka nadbiskupija), Ždralovi-Ciglena(Bjelovarsko-križevačka biskupija) te Kaštelir, Žbandaj, Pula (Gospa od Mora) i Galižana iz Porečke i Pulske biskupije.

Početak je obilježen svečanim misnim slavljem za sve sudionike, a potom je poslijepodne bilo rezervirano za rekreativne morske aktivnosti.

Natjecateljski dio održan je u predvečerje. Nakon odmjeravanja nogometnih snaga na sportskom terenu turnir je iznjedrio pobjednike: prvo mjesto osvojila je ekipa iz Gline, iz Sisačke biskupije. Drugoplasirana je ekipa iz Župe Ždralovi – Ciglena iz Bjelovarsko-križevačke biskupije, a treće mjesto osvojila je ekipa iz Ludbrega u Varaždinskoj biskupiji.

Na ovom nogometno-molitvenom susretu najboljim strijelcem proglašen je Filip Iharoš iz Gline, titulu najboljeg igrača osvojio je Niko Božić iz Gline, najbolji golman bio je Luka Bertek iz Župe Ždralovi, a nagradu za Fair play potez osvojio je Mauro Vlacci iz župe domaćina, iz Galižane.

Svoje su igrače pratili svećenici: Ivica Mađer, Domagoj Matošević, Krešimir Žinić, Kristijan Stojko, Josip Benko, Josip Starčević, Šime Žilić, Branimir Šapina, Želimir Bagavac, Goran Levak te domaćin I pokretač susreta Vladimir Brizić.

G. Krizman

Foto: Župa Galižana

Najave