Petak, 14 lipnja, 2024
Miroslav BulešićNovosti

U crkvi bl. Bulešića obilježena njegova 99. obljetnica rođenja

U Valbandonu, nedaleko Pule, u jedinoj crkvi posvećenoj bl. Miroslavu Bulešiću, 99. obljetnica njegova rođenja obilježena je svečanim koncelebriranim misnim slavljem na 4. Vazmenu nedjelju, 12. svibnja.

Misu je predvodio preč. mr. Ilija Jakovljević, vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, u koncelebraciji s don Ivom Borićem, policijskim kapelanom Kapelanije sv. Kvirina Sisačkog pri Policijskoj upravi Sisačko – moslavačkoj.

Predslavitelj je u prigodnoj homiliji napose istaknuo da se toga dana obilježava više značajnih momenata: 4. Vazmena nedjelja, Molitva za duhovna zvanja uz Nedjelju Dobroga Pastira, Majčin dan te 99. obljetnica rođenja bl. Bulešića.

Preč. Jakovljević, govoreći o važnoj ulozi Blažene Djevice Marije i zemaljske majke u životu našeg blaženika, iznio je zanimljiv podatak da je Bulešićeva majka, osjetivši da bi Miroslav bio dobar svećenik, otišla se raspitati kod mons. Ivana Pavića o mugućnosti njegova odlaska u sjemenište. Ona je učinila prvi korak prema njegovome duhovnome zvanju. Stoga, naglasio je propovjednik, kada danas molimo za nova duhovna zvanja, molimo da za majke koje će, poput Bulešićeve, učiniti prvi korak kako bi dijete usmjerile ka duhovnome pozivu, prije svega uzornim primjerom kršćanskog života. A da bi to bilo moguće molimo da naše majke budu zagledane Blaženu Djevicu Mariju. Na kraju homilije propovjednik je podsjetio na potrebu molitve i za postojeća zvanja, napose za univerzalnost katoličkih svećenika, upravo kao što je to bio i bl. Miroslav Bulešić.

Misu je glazbeno animirao Župni zbor sv. Kuzme i Damjana iz Fažane, pod vodstvom Mondine Gavočanov, uz ostalo otpjevali su i nekoliko pjesama koje je voditeljica sama napisala i skladala bl. Bulešiću u čast. (G. Krizman)

    

Najave