Četvrtak, 25 srpnja, 2024
Novosti

Svetvinčenat: Krštenje 6. djeteta obitelji Milovan

U subotu, 7. Studenoga 2009., mons. Ivan Milovan, biskup porečki i pulski krstio je 6. dijete Ivana i Elene Milovan, malog Luku iz mjesta Čabrunići, župa Svetvinčenat. Na krštenju malog Luke su ministrirala dva starija brat. Na svečanosti krštenje djeteta okupila se šira obitelji Milovan.

Biskup Milovan u homiliji ponajprije je čestitao obitelji Milovan na otvorenosti prema životu i prihvaćanju dara života koji proistječe iz Božje ljubavi. Svaki život ima svoj početak u Bogu i Bog je jedini gospodar ljudskog života. Mi kao Crkva moramo biti otvoreni prema tom najvećem Božjem daru i svaki novi život je radost Crkve i društva. Novi život nastaje u obitelji koja je mjesto prvih i temeljnih iskustava. Danas neki pokušavaju dovesti u pitanje smisao obitelji, onako kako ju je Bog zamislio i smišljaju druge alternative obitelji koje nisu ništa drugo nego propast za pojedinca a onda i za cijelu zajednicu.

Crkva je jedna velika obitelj, dom i škola zajedništva. Otac te velike duhovne obitelji je Bog, dobri otaca a svi smo mi braća i sestre u Isusu Kristu. U toj obitelji vrijede zakoni ljubavi, jer svaki novi život treba biti plod ljubavi koju nam Bog daruje. Nema života bz ljubavi, ali to mora biti istinska ljubav koja nije prolazna, a tu nam ljubav može samo Bog darovati – naglasio je biskup Milovan.

Biskup je pozvao sve prisutne da u ovom vremenu gospodarske i duhovne krize bude među kršćanima više solidarnosti, razumijevanja i uzajamne ljubavi. 

Najave