Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Svećenički dan

Svećenički dan Porečke i Pulske biskupije održan je 30. srpnja. 2007. g. u labinskom dekanatu, u župi Kršan s početkom u 10 sati. Programom je bilo predviđeno da će predavanje održati dr. Adalbert Rebić na temu “Nepoznato o Isusu (apokrifi). Budući da predavač nije došao zbog prometnih gužvi program susreta je izmijenjen.

Susret je započeo sa sv. misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Kršanu. Misno slavlje je predvodio porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan u zajedništvu s mons. A. Bogetićem, biskupom u miru te pedesetak svećenika. Biskup Milovan u homiliji osvrnuo se na ovogodišnju biskupijsku – nacionalnu proslavu 60. obljetnice mučeničke smrti Sluge Božjega Miroslava Bulešića koja će se svečano proslaviti 24. 8. 2007. u Lanišću prije podne samo za svećenike iz svih biskupija u Hrvatskoj a popodne svečano misno slavlje s narodom u Svetvinčentu koje će predvoditi kardinal Bozanić.

Govoreći o mučeništvu biskup je pozvao svećenika na odvažnost u nasljedovanju Krista te neustrašivost pred današnjim vremenom.

Na kraju misnog slavlja svećenici su se zaputili prema župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Šušnjevicu  gdje ih je dočekao vlč. Branimir Petrović župnik. Potom su se svećenici zaputili prema starodrevnom gradu Kožljaku  koji je danas potpuno opustošen i razrušen i posjetili crkvu sv. Hadrijana mučenika koja je bez krova. O povijesti župe i grada govorio je biskup Milovan.

Susret je završen sa zajedničkim ručkom.

Najave