Subota, 25 svibnja, 2024
Novosti

Prvi susret čitača Porečkog dekanata

O blagdanu sv. Lucije, 13. prosinca 2019., održan je prvi susret čitača Porečkog dekanata.

Papa Franjo je 30. studenog 2019. uputio Crkvi Apostolsko pismo  Aperuit illis u kojem govori o važnosti Riječi Božje u životu vjernika i liturgiji i u kojem ustanovljuje Nedjelju Božje riječi.

Papa određuje da se ta nedjelja održava svake III. nedjelje kroz godinu. Prvi puta u Crkvi Nedjelja Božje riječi će se obilježiti u nedjelju, 26. siječnja 2020. U ovom apostolskom pismu, između ostalog, papa naglašava važnost navjestitelja – čitača Božje riječi u liturgiji.

Potaknuti ovim papinim apostolskim pismom u Porečkom dekanatu odlučili su organizirati susrete čitača. Prvi je održan na blagdan sv. Lucije, 13. prosinca 2019. Unatoč snažnom vjetru i jakoj kiši u župnoj dvorani u Poreču okupilo se sedamdesetak čitača iz Porečkog dekanata. Na susretu će biti riječi o važnosti i ulozi čitača u liturgiji i o mogućnosti uspostave nove službi za čitače poput one izvanrednog djelitelja svete pričesti. 

Tema susreta bila je Čitač – poslužitelj riječi u liturgiji.  Voditelj susreta bio je vlč. Milan Zgrablić, župnik.

 

Drugi susret biti će u subotu 18. siječnja 2020. s početkom u 17,00 sati.

 Službu služitelja Božje riječi povjerit će kandidatima naš biskup mons. Dražen Kutleša, u subotu 25. siječnja 2020. dan u oči Nedjelje Božje riječi u katedrali u Poreču za vrijeme svete mise koja počinje u 18,00 sati, najavljuju iz Župnog ureda porečke katedralne Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. 

 

Najave