Srijeda, 17 travnja, 2024
Miroslav Bulešić

Pripreme za svečanost prijenosa relikvija

U Svetvinčentu sve spremno za sutrašnji prijenos relikvija blaženog Miroslava Bulešića. Dan uoči svečane proslave na župnu crkvu podignuta zastava Blaženika

Nakon prijenosa iz Lanišća na groblje u Svetvinčenat 1958. te, potom 2003. godine, sa groblja u župnu crkvu, relikvije Blaženika će sada biti definitivno položene u oltar župne crkve u Svetvinčentu.
Misno slavlje predvoditi će porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša, a prigodnu homiliju izreći će biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Jučer je održan i prvi susret Vijeća za promicanje kulta bl. Miroslava Bulešića i Francesca Bonifacia koje će posebno raditi na širenju i promicanju kulta i štovanja tih dvaju blaženika.

Pročelnik vijeća je generalni vikar biskupije mons. Vilim Grbac, a ostali članovi su: vicepostulator mons. Vjekoslav Milovan, predstojnik Vijeća za liturgiju preč. Milan Zgrablić, predstojnik Vijeća za duhovna zvanja Rikard Lekaj, župnik u Lanišću preč. Dalibor Pilekić, župnik u Svetvinčentu vlč. Darko Zgrablić, te vlč. Alen Žufić, župnik župe Krasica, gdje je djelovao bl. Francesco Bonifacio.

G. Krizman

Najave