Subota, 13 srpnja, 2024
Duhovna zvanjaNovosti

Preminula s. Ivana Šango

S. Ivana (Zlata) Šango, redovnica Hrvatske provincije uršulinki Rimske unije, koja ja dugi niz godina djelovala u Rovinju, preminula je u 18. srpnja 2023., u 70 godini života i 49. godini redovništva.

U Rovinju, gdje je provela najveći dio svojih redovničkih godina, bila je izuzetno omiljena.

U rujnu 2020. godine, nakon gotovo 50 godina službe u Rovinju, ova posljednja uršulinka preselila je u Zagreb gdje je provela svoje posljednje godine života.

 “U Rovinju su dobri ljudi, a i slični mojoj rodnoj Privlaci, kraj Zadra. Tamo sam bila samo 14 godina, u Rovinju puno više. Sve lijepo pozdravljam, na odlasku u Zagreb, i želim svima puno božjeg blagoslova” poručila je u posljednjem intervju za Rovinj FM, malo prije svog odlaska iz Porečke i Pulske biskupije.

Podsjetimo, sestre uršulinke su u Rovinju djelovale više od 6 desetljeća, a 60. obljetnicu dolaska prvih sestara u Rovinj, tada iz Slovenske provincije, proslavile su svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Eufemije pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa u miru mons. Ivana Milovana 9. prosinca 2018. godine. Više o toj proslavi:

Šest desetljeća sestara uršulinki u Rovinju – Porečka i Pulska biskupija (biskupija-porecko-pulska.hr)

G. Krizman

Najave