Subota, 20 srpnja, 2024
Kultura i tradicija

Predstavljena knjiga “Anđeo na biciklu”

U Svetoj Katarini – župa Pićan, u subotu, 13. prosinca 2014. godine, u sportskoj dvorani osnovne škole održano je, s početkom u 18 sati, predstavljanje nove knjige pjesama Davorke Smoković „Anđeo na biciklu“. Druga je to njezina objavljena zbirka pjesama u nepunih godinu dana. Ova zbirka pjesama namijenjena je djeci i svima onima koji uspiju u sebi otkriti dijete. Knjiga je vrlo lijepo uređena, a tekstovi su popraćeni mnogim dječjim crtežima – sve u boji. Tako jednostavno, lijepo, poučno…

Predstavljanje knjige pjesama vodila je gospođa Gordana Jeromela – Kaić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta u Puli vrlo lijepo, ležerno i zanimljivo prisjećajući se svoga djetinjstva u Svetoj Katarini koje je provodila s Davorkom Smoković. Pročitala je i više pjesama iz nove zbirke, neke i na dijalektu.

Zatim je o novoj knjizi govorio vlč. Anton Šuljić koji je napisao i recenziju.

Pri kraju predstavljanja kratko je govorila i gospođa Davorka Smoković, koja je najprije zahvalila Bogu za sve, zatim mons. Draženu Kutleši, porečkom i pulskom biskupu i Biskupiji za svesrdnu pomoć, župniku, recenzentima, izdavaču „Josip Turčinović“ iz Pazina, svima koji su sudjelovali na pripremi knjige, voditeljici i dvjema mladim djevojkama koje su svojim lijepim pjevanjem i sviranjem obradovale sve prisutne. Započele su adventskom pjesmom i svi prisutni uključili su se u pjevanje. I vlč. Anton Šuljić otpjevao je dvije skladbe uz pratnju gitare.

Školska sportska dvorana u Sv. Katarini bila je ispunjena mnogim gostima, prijateljima, mještanima. Uistinu, lijep događaj i za manje mjesto. Druženje se i nakon službenog dijela još dugo nastavilo uz prigodni domjenak, pjesmu, svirku, ćaskanje.

Najave