Utorak, 25 lipnja, 2024
Novosti

Porečki i pulski biskup Štironja primio provincijala franjevaca konventualaca Hontića

U prostorijama ordinarijata Porečke i Pulske biskupije u Poreču, mjesni ordinarij Ivan Štironja primio je 28. kolovoza u službeni posjet provincijskog ministra Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, fra Miljenka Hontića.

Susretu je nazočio i gvardijan samostana sv. Franje u Puli (i župnik sv. Ivana Krstitelja – Pula), fra Đuro Hontić.

Ovo je bio njihov prvi službeni susret. U srdačnom razgovoru, provincijski ministar, fra Miljenko, upoznao je biskupa o prisutnosti franjevaca konventualaca u toj biskupiji. Braća hrvatske provincije sv. Jeronima djeluju u Puli od samih početaka franjevačkog Reda pri samostanu sv. Franje – Pula, (kojeg je po usmenoj predaji osnovao sam sv. Antun Padovanski). Osim toga povjerena im je i župa sv. Ivana Krstitelja koja se nalazi na periferiji grada Pule na Medulinskoj cesti.

Biskup Štironja upoznao je provincijala s planovima svoga djelovanja u biskupiji te pohvalio dosadašnju suradnju s Provincijom i nadalje ih pozvao na daljnje zajedništvu i suradnju.

Razgovaralo se i o nekim personalnim promjenama koje će ove godine uslijediti u samostanskoj zajednici. Inače samostanska zajednica sv. Franje trenutno broji petero braće.

Najave