Petak, 19 srpnja, 2024
Novosti

Održana korizmena kampanja Inicijative „40 dana za život“

Tijekom ovogodišnje korizme u Puli je održana 8 kampanja Inicijative „40 dana za život“. Prema riječima koordinatorice Inicijative u Puli, Mirjane Happ, u ovom je izdanju kampanje sudjelovalo oko 100 osoba. Molitelji su bdjeli svakodnevno na nogostupu ispred Opće bolnice Pula na lokaciji u Zagrebačkoj ulici od 7 do 19 sati. Kao i u ostalim gradovima, čiji je broj u stalnom porastu, kapanja je započela na Pepelnicu, a završena je na Nedjelju Muke Gospodnje, 25. ožujka 2018.

Misno slavlje zahvale, dan ranije, u subotu, 24. ožujka 2018. u pulskoj crkvi sv. Franje, na kraju ovogodišnje korizmene kampanje, predvodio je preč. Milivoj Koren, pročelnik dijecezanskog Vijeća za obitelj. On se u prigodnoj homiliji na poseban način osvrnuo na važnost očuvanja života i zaštite obitelji, istaknuvši kako je i sam Isus bio progonjen, i u utrobi majke i kao tek novorođeno dijete.

U utorak, 20. ožujka, kao prethodno i drugi gradovi diljem Hrvatske, pulski ogranak Inicijative „40 dana za život“ ugostio je na jedan dan relikvije svetog pape Ivana Pavla II. Relikvije su od 7 do 16 sati bile ispred bolnice gdje su sudionici održali prigodno tematsko molitveno bdijenje, a potom su od 16 do 20 sati relikvije bile izložene na javno štovanje u crkvi sv. Franje. Boravak relikvija završen je misnim slavljem koje je predvodio o. Nikica Batista.

Koordinatorica Happ ističe kako sudjelovanje u kampanji donosi moliteljima velike plodove i milosti u njihove živote i obitelji, te i sama ističe svoju veliku osobnu zahvalnost Bogu za sve milosti primljene kroz svo vrijeme sudjelovanja u molitvenoj Inicijativi „40 dana za život“. Među nakanama za koje se posebno molilo na bdijenjima tijekom ove kampanje istaknula je naravno molitvu za spas nerođenih, ali i za priziv savjesti medicinskog osoblja te za bolesne i umiruće.   

Najave