Subota, 25 svibnja, 2024
Duhovna zvanjaNovosti

Od Valbandona do Svetvinčenta za nova duhovna zvanja

Skupina hodočasnika pješaka različitih uzrasta, iz više župa južne Istre, krenula je jutros u 8 sati, u subotu, 29. travnja 2023., na pješačko hodočašće iz Valbandona prema Svetvinčentu s nakanom za nova duhovna zvanja, uoči sutrašnje Nedjelje Dobrog Pastira, kada se ujedno obilježava i 60. Svjetski dan molitve za zvanja.  

Krenuli su simbolično iz crkvice bl. Miroslava Bulešića i završiti će u Svetvinčentu, u župnoj crkvi gdje se u oltaru čuvaju zemni ostaci blaženika, u njegovoj rodnoj župi, i gdje će se večeras pridružiti svečanoj misi i bdijenju uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u organizaciji dijecezanskog Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih.

Blagoslov hodočasnika primili su od preč. mr. Ilije Jakovljevića, vicepostulatora u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, koji je ujedno i policijski kapelan za Policijsku upravu istarsku koja nosi ime bl. Miroslava Bulešića.

Putem će im se pridružiti i hodočasnici iz drugih istarskih mjesta, veća skupina priključiti će se, prema najavi, u Vodnjanu.

Staza je duga oko 23 kilometra, a putem će stati i u selu Čabrunići, rodnom selu bl. Miroslava Bulešića, gdje će se pomoliti ispred njemu posvećene kapele, na glavnom mjesnom trgu, nadomak njegove rodne kuće.

Među hodočasnicima je i Nenad Sabadi, koji često sudjeluje na brojnim pješačkim hodočašćima. Prošle je godine njegova nakana pješačkog hodočašća prema Svetvinčentu uoči Nedjelje Dobrog Pastira, osim za nova duhovna zvanja, bila – da Porečka i Pulska biskupija dobije novog biskupa ordinarija, ove je godine njegova nakana zahvala za primljenu milost.

G. Krizman

Najave