1480289

Blagdan sv. Antuna Padovanskog u pulskoj župi i samostanu posvećenom tom velikom svecu i ove je godine proslavljen veoma svečano. Središnje blagdansko misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan. Toga je dana u crkvi svetog Antuna slavljeno sveukupno 6 misnih slavlja, misu poldanicu predvodio je provincijal Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca p. Tomislav Šanko, a tradicionalnu misu s blagoslovom djece i cvijeća u popodnevnom terminu predvodio je p. Leopold Mičić, gvardijan tog samostana.

Trećeg dana trodnevnice uoči blagdana sv. Antuna misu je predvodio provincijal p. Tomislav Šanko uz koncelebraciju gvardijana. Nakon misnog slavlja predvoditelj je blagoslovio prostor Info centra Cenacolo koji je uređen u sklopu samostana. Koordinatorica Info centra Dubravka Tominić je nakon blagoslova izrazila zahvalnost u ime svih onih koji su u tom Info centru Cenacolo pronašli utjehu te konkretnu pomoć i naputke za suočavanje sa problemom ovisnosti u svojim obiteljima. U izjavi za medije pojasnila je kako je Info centar Cenacolo mjesto gdje svi oni koji žele mogu dobiti informacije o Zajednicama Cenacolo te konkretne naputke i pomoć kako postupiti za ući u program liječenja od ovisnosti, ali isto tako i roditelji mogu dobiti veoma konkretne smjernice i pomoć u otkrivanju postojanja ovisnosti kod svoje djece ukoliko postoji sumnja u takvo što.

Homilija p. Tomislava Šanka:

 

 

 

Najave i obavijesti

Subota: 24 Ruj 2022
Dvigrad festival, 1. 7. - 24. 9. 2022.

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.