Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Novosti iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina

Oci franjevci iz pazinskog samostana objavili su nekoliko lijepih novosti: najavljuju nastavak i razvoj projekta e-duhovnih vježbi, dolazak novog člana…u nastavku prenosimo njihovu objavu sa facebook stranice samostana.

„Dragi i dobri ljudi, hvaljen Isus i Marija! 
Gospodin vam dao mir i dobro!

Nakon ljetne stanke, evo nas opet tu! Nadamo se da ste dobro, da ste imali priliku preko ljeta malo se i odmoriti.. 

Naše malo bratstvo hvata novi zalet! Ljeto pomalo ostaje za nama. Bilo je ispunjeno različitim aktivnostima. Osobito su nas radovali susreti s polaznicima e-duhovnih vježbi. 

Imamo jednu lijepu novost iz života našeg bratstva! Znate da smo do sada u bratstvu bili nas trojica: fra Drago, fra Marinko i fra Josip. Lijepa novost je da je naše bratstvo ovih dana primilo novog brata. Pridružio nam se i fra Darko Tepert. Susreli ste ga već ranije. Bio je s nama u korizmenim i duhovskim e-duhovnim vježbama. Do sada je živio u samostanu na Kaptolu, a od sada je član pazinskog bratstva. Bogu smo zahvalni za ovaj dar! Fra Darka i cijelo naše bratstvo preporučujemo u vaše molitve. Neka nas Gospodin blagoslovi i prati svojim Duhom da uzmognemo živjeti evanđelje po primjeru sv. Franje!

Naravno, nastavljamo skrbiti i o e-duhovnim vježbama. Hvala vam za svaki pojedini osvrt na marijanske duhovne vježbe. Pred nama su sada franjevačke duhovne vježbe. Održat će se desetak dana pred svetkovinu sv. Franje. Vodit će ih s. Tarzicija, klarisa iz zagrebačkih Mikulića. No, o tim duhovnim vježbama moći ćete čitati uskoro. 

Imamo i novosti obzirom na ovaj naš mali evangelizacijski projekt kojeg ste vi dionici. Ako Bog da, planiramo tijekom došašća organizirati regionalne jednodnevne susrete za polaznike e-duhovnih vježbi. Bit će to prigoda za moliti zajedno, razgovarati, upoznati se, produbiti svoje iskustvo, učiti jedni od drugih… Već se radujemo! Preporučujemo u vaše molitve ovo planiranje i pripremanje programa za te susrete!

Za sada neka bude dosta! Idemo dalje zajedno. Kako smo i rekli, ovih dana očekujte više informacija i početak prijava za franjevačke e-duhovne vježbe. 

Pratimo se i molimo jedni za druge! 
Bog vas blagoslovio! +“

Najave