Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
Novosti

Natječaj za upis u Pazinski kolegij

UPISI UČENIKA U PRVI RAZRED PAZINSKOG KOLEGIJA-KLASIČNE GIMNAZIJE PAZIN S PRAVOM JAVNOSTI PAZIN, ŠKOLSKA GODINA 2015./2016.

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. objavljujemo natječaj za upis u prvi razred Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Pazin s pravom javnosti Pazin:

– Pazinski kolegij – klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti u školskoj godini 2015./2016. upisat će 52 učenika:

 • 26 učenika u klasičnu gimnaziju.
  • 1. strani jezik: Engleski.
 • 26 učenika u jezičnu gimnaziju.
  • strani jezik: Engleski.
  • 2. strani jezik: Njemački (početnička razina).

– Provjera iz Engleskog jezika za one koji ga nisu učili u osnovnoj školi bit će 1.7.2015. u 9.00 sati.

– Za upis kandidata u gimnazijske programe Kolegija vrednuju se:

 • prosjeci zaključnih ocjena iz svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja.
 • zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik.
 • zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja u pojedinim programima obrazovanja Povijest, Geografija i Biologija (prva dva propisana Popisom predmeta posebno važnih za upis, a treći odlukom Nastavničkog vijeća Pazinskog kolegija).
 • dodatni i posebni elementi vrednovanja pogledaj u Pravilniku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

– Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i poslati ga Središnjem prijavnom uredu koji će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

– Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći na mrežnoj stranici: upisi.hr;i u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

UPISI UČENIKA U UČENIČKI DOM PAZINSKOG KOLEGIJA-KLASIČNE GIMNAZIJE PAZIN S PRAVOM JAVNOSTI PAZIN. ŠKOLSKA GODINA 2015./2016.

– Učenici upisani u jezični i klasični smjer Pazinskog kolegija imaju mogućnost smještaja u učeničkom domu.

– Mjesečni iznos smještaja učenika u učeničkom domu prema odluci Ministarstva iznosi 1260,00 HRK. Budući da smještaj u učeničkom domu Pazinskog kolegija sufinancira Ministarstvo R. Hrvatske, roditelji podmiruju 50% spomenutog iznosa, odnosno 630,00 HRK mjesečno.

– Upis u učenički dom ne obavlja se elektroničkim putem. Kako bismo roditeljima/skrbnicima olakšali upis djeteta, termin upisa u dom bit će u istom razdoblju unutar kojega nam svi budući učenici moraju dostaviti upisnicu u školu, to jest od 13.7.2015. do 17.7.2015. S obzirom da škola i dom čine jednu ustanovu, za upis u dom nije potrebna dodatna dokumentacija, osim ispunjene Prijavnice za smještaj u učeničkom domu.

– S obzirom da su u učeničkom domu smješteni samo učenici koji pohađaju našu gimnaziju, upis u dom moći će se izvršiti naknadno, čak i do samog početka školske godine, ovisno o broju slobodnih mjesta.

Najave