Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
Novosti

Najava svetkovine sv. Maura

U ovotjednoj emisiji Naša zvona razgovaramo s preč. Milanom Zgrablićem, župnikom porečke prvostolne župe. Najavljujemo proslavu sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča.

Emisiju možete poslušati ovdje: http://radio.hrt.hr/aod/nasa-zvona/136328/

Program proslave sv. Maura

Blagdan sv. Maura zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča započet će trodnevnom pripravom – trodnevnicom. Trodnevnicu u Bazilici će predvoditi svećenici porijeklom iz župe Poreč.

Prvi dan trodnevnice, u srijedu 18. studenog 2015., predvoditi će vlč. Vladimir Brizić, vice kancelar Biskupije, sa slijedećim programom:

17,00 sati – Pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed

17,30 sati – Krunica

18,00 sati – Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Drugi dan trodnevnice, u četvrtak, 19. studeni 2015., predvoditi će vlč. Rikardo Lekaj, župnik u katedrali u Puli, sa slijedećim programom:

17,00 sati – Sveta ispovijed

17,30 sati – Krunica

18,00 sati – Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Treći dan trodnevnice, u petak, 20. studeni 2015., predvoditi vlč. Luka Pranjić, župnik u Novigradu, sa slijedećim programom.

17,00 sati – Sveta ispovijed

17,30 sati – Molitva prve večernje

18,00 sati – Sveta Misa i klanjanje pred Presvetim

Prava Misa na sam blagdan sv. Maura, u subotu, 21. studenog 2015., biti će u Bazilici u s početkom u 8,00 sati. Misu će predvoditi domaći župnik vlč. Milan Zgrablić.

Svečano euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački s početkom u 10,30 sati. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovat će i biskupi riječke metropolije i svećenici Biskupije Porečke i Pulske. Nakon euharistijskog slavlja održat će se po obližnjim ulicama svečana procesija s relikvijama sv. Maura.

Večernju svečanu sv. Misu s početkom u 18,00 sati predvodit će mons. Dražen Kulteša, biskup. Po završetku misnog slavlja ovogodišnjim će dobitnicima biti podijeljena Biskupijska priznanja.

Na svečanim misnim slavljima pjevat će katedralni zbor pod ravnanjem orguljaša g. Marka Ritoše.

U povodu blagdana sv. Maura, u nedjelju 22. studenog 2015., za vrijeme sv. Mise koja počinje u 18,00 sati u Bazilici, pjevat će Mješoviti zbor Joakim Rakovac iz Poreča. Po završetku sv. Mise zbor će održati kraći koncert duhovne glazbe.

Najave