Utorak, 25 lipnja, 2024
Novosti

Molitvena priprava za 2. nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa

Započela molitvena priprava za 2.nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa

U četvrtak, 25.rujna, u pulskoj Katedrali Uznesenja BDM održan je prvi dan molitvene priprave za 2. nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa. Misno slavlje predvodio je p. Euzebije Knežević, iz pavlinskog samostana u sv. Petru u Šumi, a prigodnu homiliju je izrekao p. Mariusz Marszalek,redovnik Družbe braće Milosrdnog Isusa iz Poljske, uz prijevod p.Euzebija.

On je u prigodnoj homiliji okupljenim vjernicima pojasnio duhovnu interpretaciju simbolike slike Milosrdnog Isusa. P. Mariusz je nakon misnog slavlja održao katehezu o bl. Mihaelu Sopoćkom,ispovjedniku s.Faustine Kowalske koji je utemeljio Družbu sestara Milosrdnog Isusa. Nakon kateheze uslijedilo je svjedočanstvo jednog štovatelja Božjeg milosrđa iz Poljske, Andreja Ziolkowskog o značaju Božjeg milosrđa u njegovom životu, sa posebnim naglaskom na praštanje.

Na kraju su članovi Udruge Radnici Milosrdnog Isusa iz Pule i Vodnjana simbolično obilježili desetu obljetnicu djelovanja Udruge, podijelivši svima nazočnima, od dvije velike torte od papira,šarene šnite sa duhovnim mislima bl. Mihaela Sopoćkog i sv. sestre Faustine.

G. Krizman

Najave