Srijeda, 17 travnja, 2024
Miroslav Bulešić

Lanišće ususret 74. obljetnici mučeništva

Lanišće, 20. do 23. kolovoza

U Lanišću, mjestu pogibije, ove će se godine uoči obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića održati višednevni program. Prvoga dana, u petak, 20. kolovoza, nakon klanjanja, ispovijedi te pobožnosti krunice misno slavlje u 18 sati predvodit će vlč. Jeronim Jokić.  

U subotu, 21. kolovoza, nakon klanjanja i krunice misno slavlje u 18 sati će predvoditi župnik. vlč. Josip Mašina, a nakon mise uslijedit će prigodno svjedočanstvo.

 

Predstavljanje knjige dr. sc. Stipana Trogrlića „Život za svetost, bl. Miroslav Bulešić, svećenik – mučenik“

U nedjelju, 22. kolovoza, misno slavlje u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan. Nakon mise uslijedit će predstavljanje knjige dr. sc. Stipana Trogrlića „Život za svetost, bl. Miroslav Bulešić, svećenik – mučenik“. O knjizi će govoriti preč. dr. sc. Josip Grbac, preč mr. Ilija Jakovljević, David Ivić i dr. sc. Stipan Trogrlić. 

 

U ponedjeljak, 23. kolovoza, u predvečerje uoči obljetnice, u 18 sati bit će izvedena Misa po laniški, drevnim pučkim napjevom. Tu će misu predvoditi o. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan u Rijeci. U utorak, 24. kolovoza, u Lanišću će misa biti u 11.

Najave